Open District Zuid Kampioenschappen 2024

Zondag 15 september heeft Taekwon Utrecht met 6 leden deelgenomen aan het Open District Zuid kampioenschappen te s’Hertogenbosch.

Dit was het eerste sparringstoernooi van het seizoen 2024/2025 en dus een mooi moment voor een nulmeting. Voor enkelen was het ook hun eerste deelname in een hogere klasse.

Moesa Sultan wist zijn wedstrijden overtuigend te winnen en behaalde uiteindelijk een gouden plak (1e plaats). Salmaan Sultan had geen tegenstander in zijn gewichtsklassen en moest helaas een gewichtsklasse hoger vechten. Hij begon zijn eerste wedstrijd in de B klasse sterk. Het was een spannende wedstrijd maar Salmaan verloor helaas en moest genoegen nemen met een bronzen plak (3e plaats).
Rayan Sanhaji mocht ook zijn debuut maken in de B klasse en liet zich uitstekend coachen door zijn broer Hicham. Rayan leverde een mooie strijd en beloonde zich met een gouden plak (1e plaats).
Jabir Talhaoui deed voor het eerst mee aan een officieel TBN toernooi en deed het geweldig. Echter verloor hij nipt de halve finale van zijn meer ervaren tegenstander en moest hij genoegen nemen met een bronzen plak (3e plaats).
Moustafa Sanhaji deed ondanks een lang ziekte bed mee aan het toernooi en kwam in de kwartfinale tegen een tegenstander uit Duitsland te staan. Moustafa leverde goed werk en liet zich goed coachen, echter oogde hij niet fit genoeg en verloor hij de kwartfinale. Desondanks een goede voorbereiding richting het NK.
Sara Talhaoui maakte haar debuut in de A klasse en dat ging niet onopgemerkt aan iedereen voorbij. Sara won de halve finale middels een K.O. In de finale kwam ze te staan tegenover een meer ervaren tegenstander waardoor het spannend was. Hoofdtreffers over en weer. In de 2e en 3e ronde was Sara overduidelijk de betere en dat leverde een gouden plak (1e plaats) op.

Al met al, een leuk, gezellig en vooral leerzaam toernooi voor alle deelnemers een een goede nulmeting voor de trainers. Op naar het volgende toernooi!

Klik hier voor een sfeerimpressie op onze facebookpagina:
https://www.facebook.com/share/gPEwEoyPhTJkomYo/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *